منوی دسته بندی

لوله چیست ؟ انواع لوله و اتصالات

لوله چیست و انواع آن کدام هستند ؟

از زمان باستان انسان ها برای انتقال مواد مایع که شامل مواد بهداشتی مانند آب آشامیدنی بود و یا انتقال پسماند های شهری از قطعاتی استوانه ای استفاده میکردند ، با پیشرفت صنعت و کشف شدن مواد جدید صنعت ساخت لوله هم پیشرفت های بسیاری کرد و موجب پدید آمدن نسل های جدیدی از لوله شد …

با پیشرفت صنعت و تکنولوژی شکل های گوناگونی از لوله و اتصالات پدید آمد ، از مهمترین آن ها لوله های پی وی سی ( لوله پلیکا ) لوله پلی اتیلن (PE) ، لوله پروپیلن ( لوله سبز یا سفید ) و انواع لوله های فلزی آهنی و فولادی می باشند ، در این پست قصد داریم به صنعت لوله و انواع لوله ها و کاربرد های آن ها بپردازیم ، در ادامه با ما همراه باشید …

لوله چیست و انواع آن کدام هستند ؟

لوله چیست ؟ لوله استوانه ای توخالی می باشد که جهت انتقال مواد مایع از مکانی به مکان دیگر استفاده می شود که به اصطلاح به قطعاتی این شکلی لوله ” Pipe ” گفته می شود ، لوله ها می توانند از مواد مانند آهن ، پلاستیک ، فولاد و یا مواد پلیمری ساخته شوند که کاربرد هرکدام نیسبت به مواد تشکیل دهنده هر لوله متفاوت می باشد .

شکل ظاهری لوله لزوما گرد نباید باشد و می توانند قالبی شش ضلعی و یا مربعی داشته باشند که این اشکال بیشتر در لوله های فولادی به چشم می خورد ، هر جنس از لوله ها خصوصیات ، مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه بیشتر با این موارد آشنا می شویم .

کاربرد لوله ها در صنعت و ساختمان

مهمترین کاربرد لوله ها در بخش انتقال مایعات می باشد این انتقال می تواند انتقال مواد بهداشتی مانند آب آشامیدنی از یک مکان به مکان دیگر باشد که در این بخش لوله های پلاستیکی و فلزی بیشترین کاربرد را دارند و یا می تواند جهت انتقال مواد شیمیایی و پسماند های یک کارخانه و یا شهری باشد که در این بخش لوله های فولادی و لوله پلی اتیلن بیشترین کاربرد را دارند .

یکی دیگر از کاربرد های مهم انتقال گاز و مواد گازی بوسیله لوله ها می باشد ، در این بخش که از لوله های فولادی و لوله پلی اتیلن گازی استفاده می شود برای انتقال گاز از پالایشگاه ها و شرکت های پتروشیمی می باشد ، در این بخش فشار تحمل لوله بسیار با اهمیت بوده و لوله مورد استفاده باید از آلیباژ های خاص فولاد با ترکیبات مشخص ساخته شده باشند تا بتواندد در انتقال گاز به مشکل بر نخورند ، استفاده از لوله فولادی برای انتقال گاز مدت زیادب است که مرسوم شده و شرکت های سارنده با ترکیبات و آلیاژهای جدید اقدام به ساخت این لوله ها کرده اند .

مواد سازنده لوله ها

لوله ها از چه موادی ساخته می شوند ؟ لوله ها اغلب از مواد پلاستیکی ، پلیمری ، فلزی مانند برنج و روی و یا آلیاژهای فولادی ساخته می شوند که هر کدام ساختار و خاصیت های متفاوتی با یکریگر دارند ، لوله های پلاستیکی ساختی ساده تر و ساختمانی ساده تر ولی در عین حال با ترکیبی پیچیده تر هستند ، در مقابل لوله های فلزی از ذوب مواد اولیه که اکثرا طبیعی هستند ساخته می شوند .

در برخی از موارد خاص مانند لوله مانیسمان و لوله گالوانیزه کمی ترکیبات لوله تغییر می کند ، این تغییرات در راستای اضافه کردن خواصی مانند مقامت بیشتر و یا مقاومت در برابر زنگ زدگی ،پوسیدگی و یا مواد شیمیایی و اسیدی می باشد .

انواع سایزها و قطرهای لوله

لوله ها بسته به مواد تشکیل دهنده و کاربرد آن ها در سایز ها و قطر ها مختلفی ساخته می شوند ، از مهمترین مشخصات لوله ها قطر نامی یا اندازه قطر خارجی لوله ها می باشد که رابطه مستقیمی با قدرت تحمل دمایی و فشار لوله ها دارد که ممکن است در بخش ها و کاربرد های مختلف از لوله ها بسته به محل کاربرد آن ها از قطر های بسار کوچک در حدود 3 اینچ تا بزرگرین حالت حدود 65 اینچ طراحی و تولید می شوند که در ادامه با این مشخصه لوله ها بیشتر آشنا خواهید شد .

قطر های کمتر بیشتر در بخش انتقال و لوله کشی داخلی ساختمان ها ، ادارات ، مراکز صنعتی مانند کارخانجات مورد استفاده قرار می گیرد و قطر های بالاتر مخصوصا بالاتر از 50 اینچ بیشتر در بخش کشاورزی ، انتقال بین شهری و صنایع خاص مانند پتروشیمی یا ذوب فولاد مورد استفاده قرار می گیرد .

از دیگر مشخصات لوله ها طول آن ها می باشد ، لوله ها بصورت شاخته ای تولید و عرضه می شوند ، طول هرشاخه از لوله در کوچکترین حالت از 0.5 متر تا 6 متر می تواند متغیر باشد که این هم با توجه به جنس و مقاوت لوله بستگی دارد ،مرسوم ترین نوع برش و بسته کردن لوله ها مخصوصا در لوله های پلاستیکی اندازه 50 و 100 سانت می باشد .

انواع لوله ؟ چند نوع لوله داریم ؟

لوله ها بسته به مواد تشکیل دهنده دارای مشخصات متفاوت می باشند ، مشخصاتی که شامل استحکام ، تحمل فشار ، عمر مفید و یا عایق بودن می شود ، در کل انواع لوله ها به شرح زیر می باشند .

لوله های پلاستیکی

لوله های پلاستیکی شامل لوله های سبز ، پلی پروپیلن و لوله های PVC پلیکا و قطعات همسان آن می باشد که امروزه تبدیل به محبوبترین سیسیتم لوله کشی در صنعت فاضلاب جهان شده اند

محاسن لوله های پلاستیکی : استحکام بالا ، قدرت تحمل فشار بالا ، عمر بسیار زیاد ، عدم پوسیدگی و زنگ زدن ، بهداشتی بودن ، نصب آسان

معایب لوله پلاستیکی : تحمل گرمایی کم ، انعطاف و خمش کم برای جهت دهی

کاربرد لوله پلاستیکی : استفاده در قسمت شرب و فاضلاب ساختمان ، نصب سیستم لوله کشی بر روی دیوار ، انتقال فاضلاب

انواع لوله های پلاستیکی و لوله سبز

لوله های پی وی سی PVC

این لوله ها شامل لوله های پلیکا و قطعات همسان می شوند ، این قطعات شامل انواع زانو ها و تبدیل ها و اتصالات پی وی سی می باشد که از مواد PVC و پلیمری ساخته می شوند ، از مهمترین شرکت های تولید کننده لوله های پی وی سی شرکت های لوله گستر گلپایگان و پلیمر گلپایگان می باشند .

محاسن لوله پی وی سی : نصب آسان ، حمل آسان ، وزن کم ، بهداشتی بودن آن و سطح صیقلی داخل آن

معایب لوله پی وی سی : شکنندگی بالا ، انعطاف کم ، عمر کم

کاربرد : بیشترین کاربرد آن در صنعت لوله کشی فاضلاب ساختمان ها می باشد ولی در بخش انتقال پساب ها هم از آن استفاده می شود و همچینین در انتقال سیم هاب برق با عنوان لوله برق مورد استفاده قرار می گیرند .

pvc انواع لوله های پی وی سی

لوله های پلی اتیلنی PE

این لوله ها که مواد اولیه آن ها مواد پلی اتیلن می باشند شامل انواع لوله های پلی اتیلن PE و قطعات همسان آن می باشد

محاسن  : عمر بالا ، قدرت تحمل فشار بالا ، نصب آسان

معابب : پیچش و انعطاف کم برای جهت دهی به لوله

کاربرد : مهمترین کاربرد این لوله ها در صنعت پتروشیمی و انتقال مواد شیمیایی بین دو نقطه و انتقال مواد پسماند کارخانه ها می باشد اما در موارد انتقال مواد بهداشتی هم می توان از آن ها استفاده کرد ، از دیگر موارد کاربرد لوله های پلی اتیلن می توان به انتقال آب و فاضلاب بین شهری و یا آبیاری مزارع ، باغات و زمین های کشاورزی اشاره کرد که در این بخش لوله پلی اتیلن آبیاری و انواع نوار تیپ آبیاری قطره ای مورد استفاده هستند .

pe انواع لوله های پلی اتیلنی

لوله های فلزی و فولادی

یکی از قدیمی ترین و مرسوم ترین سیستم های لوله کشی در ایران و جهان می باشد که شامل لوله های آهنی و لوله های فولادی و قطعات هم گروه آن می باشد ، این لوله ها به دو دسته لوله های درز دار و لوله های بدون درز یا به اصطلاح لوله مانیسمان تقسیم می شوند

محاسن : استکام بالا ، بهداشتی بودن آن ها

معایب : وزن زیاد ، حمل سخت ، نصب سخت ، عمر کوتاه ، زنگ زدن و پوسیدگی در گذر زمان

کاربرد : مهمترین کاربرد لوله های فلزی استفاده در بخش سیستم لوله کشی فاضلاب ساختمان ها می باشد که البته لوله های پی وی سی یا پلیکار و امروزه لوله های سبز جای آن را گرفته اند .

انواع لوله های فلزی و فولادی

تفاوت لوله های B  و لوله های BD

کلا در لوله های فاضلاب با هر جنسی دو دسته بندی کلی وجود دارد

  1. لوله های B
  2. لوله های BD

لوله های  B لوله هایی هستند که از آن ها فقط در روی کار می توان استفاده کرد

لوله های BD  لوله هایی هستند که قابلیت نصب در زیر و روی کار را دارند به بیان ساده تر لوله هایی که از آن ها در رایزر استفاده می شود بایستی حتما از نوع BD  باشند ولی لوله هایی که به عنوان انشعاب از ان ها استفاده می شود می توانند از نوع B  باشند

شاید این شائبه پیش بیاید که تمام لوله ها در زیر کار مخفی می شوند و تغریبا هیچ لوله فاضلابی را ما در داخل ساختمان نمی بینیم پس ماجرای زیر کار  و روی کار چیست ؟

در واقع لوله های BD  همیشه درون داکت های ساختمان نصب می شوند که برای رسیدن به آن ها حتما باید یک تخریب اساسی انجام داد ، ولی لوله های B  با برداشتن سقف کاذب قابل دسترس هستند

قطر نامی لوله چیست ؟

قطر نامی لوله یا اندازه نامی لوله عددی است که نشانگر قطر خارجی لوله می باشد ، به زبان ساده تر هماطر قط و یا ضخامت لوله را نشان می دهد ، برای نشان دادن قطر نامی لوله از واحد ها و استاندارد های بسیاری استفاده می شود برخی از این استانداردها اندازه نامی لوله را بصورت اینچ نشان می دهند برخی دیگر بصورت میلی متر

از استاندارد هایی که بر اساس اینچ کار می کردند می تتواند استاندارد” IPS ” را نام برد که بطور مثال IPS 5 نشان دهنده قطر نامی لوله با اندازه 5″ می باشد و یا ” NPS ” که بطور مثال NPS 4 قطر لوله 4″ را نشان می دهد .

از دیگر استاندارد ها قطر نامی لوله که بر اساس میلیمتر کار می کردند می توان به ” DN ” شاره کرد که بطور مثال عدد DN 400 قطر لوله 4 سانتی را نمایش می دهد .

قیمت انواع لوله و اتصالات

قیمت انواع لوله و اتصالات بسته به نوع و جنس آن و پارامتر هایی مانند سایز هر شاخه و قطر نامی لوله متفاوت می باشد ، هر شرکت بسته به مواد اولیه به کاربرده در محصول لوله خود قیمت خاصی را برای جنس خود تعیین میکند ، در این میان بسیار هستند افراد سودجو که با استفاده از مواد نامرغوب اقدام به تولید لوله بی کیفیت می کنند و با فروش لوله با قیمت پایینتر نسبت به سایر سازندگان باعث مشکلات بسیار زیاد در آینده برای خریداران می شوند .

همچینین بسیار دیده شده در صنعت لوله که برخی شرکت های متخلف با برچسب جعلی زدن بر روی لوله مثلا لوله گلپایگان و شرکت لوله گستر گلپایگان که نامی آشنا و معروف با محصولاتی بسیار با کیفیت می باشد اقدام به فروش لوله های تقلبی و بی کیفیت خود با نام این شرکت های بزرگ می کنند .

لیست قیمت لوله و اتصالات

فروش انواع لوله و اتصالات

آقای لوله ( بازرگانی مقدسی ) با رصد مرتب بازار و سابقه چندین ساله خود در صنعت لوله و اتصالات توانسته بهترین سازندگان لوله و اتصالات را شناسایی و به دلیل خرید لوله بدون واسطه از کارخانه به واسطه داشتن نمایندگی رسمی تولید کنندگان لوله و اتصالات بهترین و استاندارد ترین لوله های بازار را با قیمتی رقابتی در سطح تهران و یا کشور عرضه نماید ، لیست قیمت لوله هر روز به نسبت قیمت درب کارخانه در اختیار خریداران قرار می گیرد .

آقای لوله نماینده رسمی لوله گستر گلپایگان در غرب تهران می باشد و تمامی محصولات شرکت لوله گستر گلپایگان را با قیمتی کمتر از قیمت فاکتور فروش کارخانه در سطح تهران عرضه می نماید ، برای دریافت لیست قیمت انواع لوله و اتصالات کافیست با شماره تماس های ما تماس بگیرید .

همچنین می توانید با مراجعه به لینک زیر آخرین لیست قیمت و لیست مشخصات انواع لوله و اتصالات تمامی برند ها را مشاهده و یا دانلود نمایید 

لیست قیمت لوله و اتصالات

تضمین کمترین قیمتارسال سریع چند ساعته در تهران و کمترین زمان ممکن به سراسر کشورپیش فاکتور و لیست قیمت روزانه

لیست قیمت لوله و اتصالات در تهران
منافی وب‌سایت
نویسنده و کارشناس فروش انواع لوله و اتصالات فاضلابی گلپایگان و سمنان ، پلی اتیلن ، لوله و اتصالات پنج لایه و انواع پمپ آب استخری و خانگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *