صفر تا 100 ساخت استخر خانگی

صفر تا 100 ساخت استخر خانگی

ساخت استخر خانگی از آن دسته مواردی است که معمولا قبل یا حین ساخت خانه خود به فکر آن می افتید . با این تفسیر که شنا کردن در حریم خصوصی خودتان می تواند بسیار لذت بخش تر از استخر های عمومی باشد ، ساخت استخر خانگی ارزان یکی از دغدغه های شما می شود . توجه به نکات مهم در ساخت استخر خانگی  می تواند این دغدغه را بر طرف کند . ما در این مقاله مراحل ساخت استخر خانگی را به شما آموزش می دهیم .

انواع استخر : از لحاظ مکانی ، استخر های خانگی به دو دسته تقسیم می شوند . دسته اول استخر های روباز هستند که معمولا در حیاط خانه ها یا ویلا ها ، در تراس و یا حتی در پشت بام ها ساخته می شوند . دسته دوم استخر های سرپوشیده هستند که ساخت استخر سرپوشیده در اتاق یا اتاقکی مجزا از ساختمان اصلی و یا در طبقه ای جدا در ساختمان یا باغ ، انجام می شود .

مراحل ساخت استخر خانگی

قبل از ساخت استخر ، باید به یک سری از نکات توجه کنید . برای مثال قصد ساخت استخر سیمانی دارید یا سرامیکی و یا از همه مهم تر بودجه ای که برای این کار کنار گذاشته اید چقدر است ؟ آیا به دنبال ساخت استخر خانگی ارزان هستید ؟ یا می خواهید با هزینه بیشتر استخر لوکس بسازید ؟ بعد از توجه به این نکات به سراغ مراحل ساخت استخر می رویم .

ساخت استخر خانگی

1- نقشه برداری

در قدم اول باید نقشه استخر طراحی و تهیه شود . در این نقشه باید ، سایز لوله ها ، فلوچارت موتور خانه و تصفیه خانه ، جزئیات اجرا ، مسیر لوله کشی استخر و… کاملا مشخص شده باشد

2- گود برداری

روش های دستی ویا استفاده از بابکت جهت گود برداری استخر توصیه می شود. در انتخاب محل ساخت استخر باد منطقه عبور بابکت جهت گود برداری استخر در نظر گرفته شود. در غیر این صورت باید با روش های دستی استخر را خاک برداری کرد . ( به لودر های کوچک یا به اصطلاح مینی لودر ها ، بابکت گفته می شود ) . همچنین کف استخر باید برای ایجاد قسمت های کم عمق و عمیق شیب بندی شود .

3- آرماتور بندی

جهت مقاوم سازی بتن در برابر تنش های کششی و فشاری ، از آرماتور استفاده می شود . معمولا برای آرماتور استخر ، از میلگرد هایی با سایز 12 تا 14 استفاده می شود . شبکه های آرماتور بسته به شرایط مختلف استخر ، در اندازه هایی بین 15 تا 25 سانتی متر مش بندی می شوند .

4- جایگذاری تاسیسات استخری

حال نوبت به جایگذاری تجهیزات استخر می رسد . طبق نقشه ای که در مرحله اول تهیه شده ، باید لوله upvc و لوله استخری برای ورود خروج آب جایگذاری شود . همچنین باید کار های مربوط به برق کشی جهت روشنایی و نور پردازی استخر هم انجام شود . 

4- ساخت موتورخانه

برای استفاده از از آب گرم شما احتیاج به موتورخانه دارید . شما باید در نقشه ساخت ، فضایی برای ساخت موتورخانه در نظر بگیرید تا تجهیزات مربوط به استخر مانند پمپ، فیلتر تصفیه آب، تنظیم دمای آب و غیره در این مکان قرار بدهید . * توجه داشته باشید که سطح موتورخانه باید حدود یک متر از استخر پایین تر باشد *

صفر تا 100 ساخت استخر خانگی

5- بتن ریزی 

تا اینجا زیر ساخت های استخر را بنا کرده ایم ؛ حالا نوبت به بتن ریزی می رسد . عیار مناسب بتن برای استخر ، بین 350 تا 400 است . بهتر است بتن ریزی و بلوک گذاری کف و دیواره ها در یک روز انجام شود تا آب بندی بهتری صورت بگیرد . بعد از بتن ریزی باید استخر را آب بندی کنید .

6- کاشی کاری 

کار تقریبا تمام است .  در مرحله آخر شما باید به سلیقه خودتان اقدام به کاشی کردن استخر کنید .

روش آب بندی استخر خانگی

بعد از بتن ریزی و خشک شدن آن نوبت به عایق بندی استخر می رسد . این کار با ملات ساخته شده از سیمان سفید ، جسب بتن و پودر سنگ انجام می شود . شما باید دوبار با این ملات تمام استخر را عایق بندی کنید . بعد از آن شما باید امتحان کنید که آیا آب از کف یا دیواره های استخر نشت می کند یا خیر ؟ برای این کار کافیست استخر را پر از آب کنید و بعد از چند روز سطح آب را اندازه گیری کنید . 

اگر آب به میزان قابل توحهی پایین رفته بود ، معلوم می شود که استخر نشتی دارد . عمدتا این اتفاق به خاطر بتن ریزی اشتباه صورت می گیرد. سازنده استخر خانگی باید توجه زیادی به بتن ریزی اصولی و دقیق داشته باشد . 

نکات مهم در ساخت استخر خانگی

  • ساخت تصفیه خانه

یکی از نکات مهم در ساخت استخر خانگی ، ساخت تصفیه خانه است . تصفیه خانه باعث با کیفیت تر شدن آب استخر می  شود . آنچه در ساخت تصفیه خانه استخر اهمیت دارد توجه به بخش نگهداری و نصب به روشی است که فضای مناسب جهت نگهداری و بکواش فیلتر ها در آینده هم فراهم باشد.

  • استفاده از تجهیزات مناسب

از اصلی ترین اصول ساخت استخر ، استفاده از تجهیزات مرغوب و با کیفیت است . تجهیزات اساسی مانند : پمپ تصفیه ، دستگاه ضد عفونی کننده کلر و… و تجهیزات جانبی مانند : نردبان استخری ، جارو مخصوص استخر و… حد الامکان باید از بهترین ها باشند تا شما استفاده ای بی دردسر از استخر داشته باشید .

  • تست لوله کشی استخر 

در نصب لوله upvc در کنار چسب و کلینر ، حتما از پرایمر بهره بگیرید . قبل از بتن ریزی تمام لوله هارا تست کنید . با تست لوله ها قبل از بتن ریزی و عایق بندی استخر اگر نشتی یا شکستگی در هنگام نصب یا جا به جایی سیستم پایپینگ استخر اتفاق افتاده باشد قابل کنترل و تعویض خواهد بود .

هزینه ساخت استخر خانگی

هزینه ساخت استخر در سال 1401 حدود متری 10 میلیون تومان برآورد می شود . این هزینه شامل ؛ طراحی نقشه ، هزینه های گود برداری ، هزینه های آرماتور بندی ، خرید تمام تجهیزات شامل لوله و… ، بتن ریزی و کاشی کاری استخر می شود . شما می توانید با مراجعه به لینک زیر با انواع لوازم و تجهیزات استخر آشنا شده و اقدام به خرید آن ها کنید .

فروش عمده لوازم و تجهیزات استخر

در انتها می توانید در ویدئوی زیر مراحل صفر تا صد ساخت یک استخر خانگی یا ویلایی به همراه محاسبه هزینه های آن را مشاهده نمایید 

سوالات متداول :

هزینه ساخت استخر خانگی در سال 1401 چقدر است ؟

هزینه ساخت هر متر استخر خانگی یا ویلایی در سال 1401 حدودا متری 10 میلیون تومان می باشد ، البته این عدد می تواند کمتر و یا بیشتر باشد و بسته به مکان نصب و نوع استخر متغیر است .

بهترین روش جهت ساخت استخر خانگی ارزان چگونه است ؟

بهترین روش جهت ساخت استخر خانگی کوچک و ارزان ساخت استخر خانگی با پلاستیک یا استخر پلاستیکی می باشد که با کمترین هزینه شما می توانید بروز ترین استخر خانگی یا ویلایی را داشته باشید ، برای خرید و جزئیات بیشتر وارد سایت شوید .

خرید آنلاین لوله
مهدی افشار
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *